Предаване за Деня на независимостта на България възроди училищното радио в ПГСС

С предаване, посветено на Деня на българската независимост в ПГСС „Васил Левски“ бе възстановено училищното радио. Новината бе съобщена от училищния електронен вестник „Ученически стандарт“.

С химна на Царство България „Шуми Марица“ започна днес първото радиопредаване в гимназията ни през този век. Маршът изправи на крака учениците от Х б клас, което силно впечатли преподавателката им по руски език Свитлана Николова.

Радопредаването бе посветено на 110-годишнината на обявяването на независимостта на България. Чрез новата училищна радиосистема Славена Фучеджиева от ХІІ а клас и Николай Илиев от Х а клас представиха на съучениците си, учителите и служителите на ПГСС „Васил Левски“ смисъла и значението на предстоящия на 22 септември национален празник. Николай прочете манифеста на  княз Фердинанд за обявяване на държавната независимост на България. Асистира им завеждащият административната служба в училището ни Илияна Колева. Текстът за предаването подготви Атанаска Петрова – старши учител по история и цивилизация.

Радиосистемата е доставена по проекта „Подобряване на материално-техническата база на Професионална гимназия по селско стопанство „Васил Левски“ – гр. Първомай с цел повишаване качеството на образователната среда“. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Училищните радиопредавания не са новост в историята на гимназията ни. Такива са осъществявани през седемдесетте, осемдесетте и деветдесетте години на миналия век.

Екип СИП "Млад журналист"

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини