Общинският съвет в Перник отмени решението си за закупуване на Кръвна банка

Общинският съвет в Перник отмени решението си, с което на Общината се разрешава да закупи сградата на бившата Кръвна банка срещу 250 000 лв. Това стана на извънредно заседание днес, което започна с едноминутно мълчание в памет на президента на ФЕКГ и почетен гражданин барон Хенри ван дер Кроон, който почина на 17 септември. На предишната сесия съветниците се скараха точно по тази точка. Въпреки пререканията решението бе гласувано. Само две седмици по-късно обаче бе свикано извънредно заседание, на което то бе отменено. За закупуването на бившата Кръвна банка на общината й бяха необходими 250 000 лв.

Тя щеше да бъде включена в Оперативна програма "Региони в растеж" в процедура "Подкрепа за деинституционализиране на социални услуги на възрастни хора и хора с увреждания". Затова е направена корекция на поименния списък и от него отпаднаха 4 ключови обекти - изготвянето на проекта за реконструкция на крепостта "Кракра" за 30 000 лв., обследване на енергийната ефективност и реконструкция на зала "Борис Гюдеров" за 24 000 лв., обследване на енергийната ефективност и изготвяне на проект за енергийна ефективност на 11-то ОУ "Елин Пелин" в кв. "Изток" за 30 000 лв. и за същите дейности на езиковата гимназия "Симеон Радев" за 45 000 лв. Така бяха освободени 130 000 лв., а останалите 120 000 лв. трябваше да бъдат взети от резерва на общинския бюдежет.

Поименният списък ще бъде гласуван отново на редовно заседание през октомври.


Източник: http://mirogled.comКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 26.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини