Над 50 хасковлии във велопоход на Кенана в Седмицата на мобилността

Изображение 1 от 4

    Над 50 души се включиха в организирания велопоход на Кенана по повод Европейската седмица на мобилността. Млади и възрастни хора въртяха педалите на волосипедите си от арката на парка до езерото и обратно. В инициативата се включи и 5-годишно момче, което неотлъчно следваше групата, състояща се предимно от младежи от различни клубове, общински служители и ентусиасти.

    Велопоходът на Кенана се провежда традиционно и се организира от Младежкия център и община Хасково със съдействието на Регионалната инспекция по околната среда и водите, откъдето бяха осигурили награди за участниците. За празничната атмосфера се погрижиха мажоретките от Младежкия център.

    Европейската седмица на мобилността се провежда всяка година в периода 16-22 септември, за да насърчи европейските общини да въведат и подпомогнат устойчивия транспорт, като по този начин осигурят на своите граждани по-чиста околна среда и по-здравословен начин на живот. Целта на кампанията е хората по-често да заменят автомобилите с ходене пеша или с велосипеди, популяризиране на идеята за споделено пътуване, изграждане на велоалеи и устойчиви инициативи в посока по-чиста околна среда.

    През седмицата на мобилността са организирани редица инициативи.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ди
      димчо
      3 0
      12:46, 20 сеп 2018
      браво на организаторите, трябва повече хора да въртят педалите.
    Последни новини