Белезници за димитровградчани, натъпкал афганистанци в колата си

27- годишен димитровградчанин е арестуван за трафик на мигранти. Мъжът е заловен на 12-ти септември в района на пътен възел „Ихтиман“ на автомагистрала „Тракия“.

Колата му „Мерцедес“ е спряна за проверка от служители на Районното полицейско управление. При огледа в колата са открити 15 мъже без документи за самоличност. Пре органите на реда те посочили, че са афганистанци.

Непосредствено след задържането на автомобила и возещите се в него чужди граждани, съвместно със служители от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ към областната дирекция, били предприети действия по установяването и на придружаващия автомобил. Служещият за „отцепка“ лек автомобил „Ауди“ бил спрян на пътен възел „Мухово“, а водачът и неговият спътник- задържани за срок до 24 часа. Двата автомобила са иззети и по случая образувано досъдебно производство.

След доклад на материалите в районната прокуратура на 27- годишния мъж е повдигнато обвинение и му е наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. Действията по разследването продължават. От МВР съобщават, че димитровградачнинът е криминално проявен и е осъждан.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини