Той доживя до 100 години благодарение на... сладкишите

Хората днес се придържат към различни здравословни навици и диети, без вредните сладки неща. Но бившият пекар Лесли Хейман от градчето Илминстър в Съмърсет има собствена тайна за дълъг и пълноценен живот. На 12 септември той навършил 100 години и никога не е пропускал десерта. 

Лесли е здрав и активен, градинарства, прави дълги разходки и обича да похапва вкусно. Любимите му сладкиши са ябълков пай,  бисквити и шоколадови сладки.

Лесли започнал да помага в семейната пекарна едва 12-годишен. През 1939 год. заминал на фронта и се върнал след края на войната. Оттогава неспирно правел сладкиши във фурната, докато не дошло време да остави бизнеса на наследниците си. Има три деца, пет внуци и девет правнуци.

И 100-годишнината си британецът отбелязва също със семейството и с много сладкиши. да не забравяме - собствено производство. Може би неговата тайна на дълголетието трябва да разбираме като "Яжте само сладкиши, които сте приготвили сами"? или като "Ако правиш цял живот това, което обичаш и умееш, ще му се радваш дълго"?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини