„Екопрогрес“ обнови 32 зебри, боядисват още близо месец

Изображение 1 от 6

    Служители на „Екопрогрес“ обновиха 32 пешеходни пътеки в Хасково, съобщиха за Haskovo.net от общинското предприятие. Освежаването им започна през май, когато стартира и привеждането им към законовите изисквания. Според промените в Закона за движение по пътищата зебрите трябва да са боядисани само в бял цвят, да имат надпис „погледни“, да са обозначени със съответните пътни знаци и да са на определено отстояние една от друга. В тази връзка главният прокурор Сотир Цацаров разпореди всички общини да приведат пешеходните пътеки в съответствие с изискванията в определен срок. С изпълнението на тази задача частично са ангажирани служители на „Екопрогрес“. Днес по график бяха пребоядисани пешеходните пътеки по улица „Стара планина“, в района на училище „Васил Левски“. Освежаването им обаче наложи частично затваряне на едната лента, което затрудняваше движението на автомобили в района. От общинското предприятие обясниха още, че ще продължат с освежаването на някои от пътеките до началото на новата учебна година.

    По-голям ангажимент за преобразяване на пътеките в община Хасково ще поеме фирма-изпълнител, която ще поддържа маркировката през следващите 2 години. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 270 000 лева без ДДС, в която са включени обновяване на хоризонталната и вертикалната маркировка, проектиране на изкуствени неравности, строително-монтажни работи по демаркиране на стари и изграждане на нови, както и доставка и монтаж на пътни знаци.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ми
      мисс
      9 -4
      17:45, 20 авг 2018
      Не знам с каква боя ги боядисват, сигурно от най-евтината, защото след месец-два са вече тотално заличени : пример пешеходната пред Еконт на ''Цар Освободител''. Сигурно така далаверката е по-голяма - общината скоро пак ще отпусне едни пари.. а пешеходците кучета ги яли.
    • 2
      ..
      .....
      5 -2
      17:55, 20 авг 2018
      ейййййй тея са се скъсали от работа веднага заплатите да се вдигнат
    • 3
      Ма
      МАНГО
      7 -2
      18:22, 20 авг 2018
      Снмайте необновените - те са повече. И все си мисля, че тази дейност е подходящо да се прави Април-Май, а не в края на лятото. Пък и май предприятието е общинско - къде са извършили дейност извън града?
      Наложи ми се преди дни да пътувам до Узунджово - пълна трагедия от към маркировка. Налетях на два "легнали полицая", които не отговарят на никакви норми, нито са маркирани. Изпратетете някой в Стара Загора в командировка - град за пример /според мен/.
    • 4
      Аз
      аз
      2 -3
      21:12, 20 авг 2018
      Благодаря, Екопрогрес.
    Последни новини