Две компании от Смолянско са отличени с годишни награди за постижения в минната промишленост

Изображение 1 от 3

    Годишните награди за постижения в минната промишленост бяха връчени по традиция по време на националното честване на Деня на миньора в София. Сред отличените са две компании от региона - "ГОРУБСО Мадан"АД и "Рудметал"АД, наградени съответно за ръст в производствените резултати и иновации в производството.
    Минният отрасъл е важен за българската икономика, заетите в него са над 24 000 души, а секторът формира 4% от брутния вътрешен продукт на страната и е фундамент за развитието на много съпътстващи дейности. В област Смолян заетите са над 2000 души в общините Мадан, Рудозем и Златоград.
    Организатор на честванията в София е Българската минно-геоложка камара с председател проф.Николай Вълканов. Събитието бе уважено от министъра на енергетиката Теменужка Петкова и министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, проф.Любен Тотев – ректор на МГУ "Св.Иван Рилски" и председател на Съвета на ректорите, ръководители на предприятията от сектора, представители на държавната администрация, синдикати и работодатели, дипломати от мисиите у нас, областни управители и кметове от миньорски общини и региони, учени, ветерани и студенти. Поздравителни адреси бяха прочетени от името на Президента на РБ Румен Радев и Министър-председателя Бойко Борисов.    
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини