Несрин Узун: С Бенчев станахме жертва на добротата си

Бившият депутат от ДПС Несрин Узун разкри на пресконференция в Бургас подробности за превърналото се в злополучно за него посещение в Истанбул. Той обясни пред журналистите каква връзка има с Димитър Желязков и с общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев.

"Станахме жертва на изключителната доброта, която носи в себе си моят добър приятел Бенчо Бенчев. Попаднахме на място и в ситуация, в която беше задържан български гражданин, издирван от Интерпол" заяви Узун.

"Бях помолен от Бенчо Бенчев да запазя на негово име три стаи в хотел в Истанбул. Това съм го правил и преди. Познаваме се от 15 години и често пътуваме заедно в Турция. Много съжалявам, че попадайки в тази нелепа ситуация, създадох неприятни моменти за най-близките ми. Съжалявам и съм възмутен от някои анализатори, които се опитват да свържат случая с партията, чийто представител съм бил", добави Несрин Узун.

Той разказа, че вечерта преди ареста е бил на среща с Бенчо Бенчев, а след нея го е закарал с автомобил до хотела. Тогава разбрали за задържането на Желязков.

Узун хвърли яснота и върху първите часове след акцията в Истанбул. Първоначално в България бе съобщено, че несебърският подземен бос е арестуван заедно с 4-ма свои съратници, но Узун и Бенчев са само разпитани. В рамките на няколко часа информацията дали двамата са задържани или на свобода бе ту опровергавана, ту потвърждавана.

"Нито аз, нито Бенчо Бенчев сме задържани в Турция. 24-часовата ни мярка бе наложена в България", каза каза Узун и уточни, че при резервацията не е знаел имената на тези, които ще бъдат настанени в стаите.

Несрин Узун бе два мандата депутат - в 39-о и 40-о Народно събрание. Двамата с Бенчо Бенчев имат общ бизнес с отглеждането на киви и са съдружници във фирма, занимаваща се със строителни дейности.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Il
    Ilon
    3 -2
    18:23, 7 авг 2018
    Депесарска наглост.
Последни новини