Домът на пуснатия от ареста Бенчо Бенчев, зам.-председател на ОбС от гражданската квота на БСП (видео)

При ареста на Митьо Очите в хотел "Рамада" турските полицаи закопчали и общинския съветник на БСП от Бургас Бенчо Бенчев. Зърненият бос води активен политически живот у нас. Партията столетница вече гръмогласно се отрече от него и го призова да подаде оставка. Но оставката му от поста зам.-председател на ОбС Бургас може да стане факт, само ако той я подаде.

Бенчев се прочу най-вече с това, че кара поръчков "Ролс-ройс" за 200 000 евро, което ядоса соцлидерката Корнелия Нинова.

Лоша дума в Бургас за Бенчев не може да се чуе, защото общинарят храни пенсионери и дарява пари за църкви.

В турския хотел с Очите били и бившият депутат от ДПС Несрин Узун и бизнесмени, които също са арестувани, върнати у нас и освободени, тъй като срещу тях няма обвинение.

Несебърският бос излязъл от България на 30 юли за почивка с любима жена в Гърция. Като научил за акцията Митьо Очите напуснал Гърция с колата на Бенчев. Влязъл в Турция и заедно с приятелката си и общинаря отседнали в "Рамада". Очите не бил регистриран като гост на хотела. Той спял в наетата от Бенчев стая. Управата на хотела нямала представа, че при тях се крие издирван с червена бюлетина от Интерпол.

Според неофицилна информация Митьо Очите е бил ескортиран още в неделя от Истанбул към София. Отново по непотвърдена информация има вероятност той да се намира в болницата към ареста. Извадил си медицинско в Турция. 

Междувременно спецпрокурори и следователи търсиха в дома на Бенчо Бенчев доказателства, че зърненият бос и зам.-председател на общинския съвет в Бургас е прал през фирмите си пари от бандата на Димитър Желязков. Антимафиоти от ГДБОП намерили бележки в дома на общинаря, в които пишело колко пари трябва да се броят на Очите.

24-часовата мярка на бургаския общинар изтече и той беше пуснат от ареста. 

Прокуратурата днес трябва да реши ще обвини ли общинския съветник от БСП за участие в престъпна група, пране на пари и лично укривателство.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини