България е на 6-то място по смъртност след нападение, в Латвия и Литва-като на война

България е на 6-то място в EС по смъртност след нападения, а в Латвия и Литва статистиката е на много високи нива, сочи проучването на Евростат. В анализа са засегнати само случаите, в които смъртта се дължи на нападение и е резултат от убийство или наранявания, причинени от друго лице, поясняват анализаторите.

От 5,2 милиона смъртни случая в ЕС, 3 600 или 0,07 % се дължат на нападение. По-голямата част от жертвите са мъже-64 %.

Статистиката показва обаче, че смъртност, свързана с нападение намалява през годините. През 2002 година- първата година, за която има данни, тази ставка е 1,3 на 100 000 души население.

Най-много са смъртните случаи в абсолютно изражение в Германия и Италия, но при сравнението се взимат под внимание размера и структурата на населението в дадената държава. Така най-високата смъртност при нападения е в балтийските държави, най-ниска в Обединеното кралство.

С 5,1 смъртни случая на 100 000 жители Латвия регистрира най-високата ставка сред държавите-членки на ЕС. Следват други две държави от Балтийския регион- Литва с 4,1 смъртни случаи и Естония -3,6. Преди България по този показател са Румъния и Кипър.

В противоположния край на скалата са регистрирани в Обединеното кралство, Ирландия, Франция и Германия.

Haskovo.net
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 17.02.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини