Емануил Йорданов: Този път Митьо Очите ще бъде осъден

"Не виждам какъвто и да било сценарий, всичко е прекалено очевидно“, заяви пред БНР бившият вътрешен министър Емануил Йорданов по повод задържането в Истанбул на Димитър Желязков – Митьо Очите заедно с общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев.

Според Йорданов екстрадицията на Митьо Очите ще стане по "лекия начин".

"В тези производства в началото обвиненото лице има възможност да изяви желание да се бъде върнато, без да се провеждат целите процедури и да се проверява дали са налице основания за екстрадиция", обясни той.

Бившият вътрешен министър е категоричен, че скоро няма да стигнем до развръзка по този случай. Въпреки това той прогнозира, че този път Митьо Очите ще бъде осъден по общия ред и присъдата му ще бъде по-висока – поне 8 години затвор ефективно.

Йорданов припомни, че преди време Митьо Очите е сключил споразумение със съда:

"Изтърпяването на неговото наказание очевидно не е имало абсолютно никакъв ефект. По принцип изтърпяването на наказанието има за цел да превъзпита осъдения. Тук става въпрос и за ефективност на изпълнение на наказанията за лишаване от свобода, и за ефективност на работа на правоохранителните органи, след като едно лице напусне местата за лишаване от свобода.

Не може един човек да е излязъл от затвора, след като се е признал за лидер на престъпна групировка, и ти да го оставиш да си развява байрака по Черноморието и да се разхожда в компанията на кой ли не. Къде е държавата през това време?", коментира той.
 

„За съжаление, българинът е склонен да гласува за мутри и то за какви ли не длъжности – като започнем от селски кмет и стигнем до най-високите длъжности в управление на държавата. Не бих се учудил, ако някой ден осъмнем и с президент – мутра“, коментира Йорданов по отношение на общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев.

„Хора с този профил имат добри контакти във всички партии. Не мислете, че той се е ограничил с БСП и ДПС“, добави той.

„Цветан Василев е едно дългосрочно страдание за българската прокуратура“, каза още Емануил Йорданов.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ex
    extraterrestrial
    9 0
    11:31, 6 авг 2018
    Митьо Очите и свързаните около него са бандюги на средно равнище, а бандитите на високо равнище никога няма да бъдат арестувани и съдени.
Последни новини