БСП се разграничи от заловения бургаски общински съветник с Митьо Очите

БСП се разграничи от задържания общински съветник Бенчо Бенчев, свързан с Димитър Желязков - Митьо Очите, съобщиха от партията.
 
Припомняме, зам.-председателят на бургаския общинския съвет Бенчо Бенчев, известен със скъпия си "Ролс Ройс", беше задържан с Димитър Желязков в Истанбул. Бенчев е председател на групата на БСП в общинския съвет. Бенчо Бенчев е сред групата от 7 българи, върнати от Турция на българските власти."Във връзка с информацията за задържането на общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, заявяваме, че той не е член на Българската социалистическа партия. Участвал е в листата за общински съветници през 2015 г. като гражданска квота", отбелязват от БСП."Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП се разграничава от него и настоява той да напусне Общинския съвет на град Бургас незабавно", допълват "червените""24 часа" съобщи по-рано, че сред задържаните седем души са били общинският съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.
 
Арестуваните са били отседнали заедно с Очите в хотел "Рамада" на площад "Таксим" в Истанбул. Очите не бил регистриран като гост на хотела. Той спял в наета от Бенчев стая.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини