Чая заля и международния път Е-80

Река Чая преля на няколко места.

Реката е преляла край Пловдив. Полицията информира, че пътят между селата Ягодово и Катуница е затворен за движение. Трафикът се пренасочва по обходни маршрути, съобщи БНР.

Водата на река Чая заля и международния път Е-80.

Свлачище е затворило и пътя между Лъки и Кръстова гора.

По думите на кмета на Лъки Ивайло Сираков от сутринта се работи за отстраняването на свляклата се земна маса.

"Има няколко дерета, които са излезли, запушени водостоци и два-три участъка, които са непроходими. Наели сме техника, както и наша - лична. Работят по участъка и се надяваме до края на деня да е проходим пътят", обясни Сираков.

При бедствието няма пострадали хора.

Общините Садово, Родопи и Куклен са в частично бедствено положение. Заради прелялата река Чая са блокирани основни пътища в Садово и Родопи.

Проливните дъждове са активирали свлачища и по още две направления в района - по пътя за Борово и на пътя Борово - Кръстова гора. Те обаче остават отворени за движение.

Свлачище затвори пътя Пловдив - Смолян, при Асеновград. Свлачището е станало на около 3.4 километра след Бачково. Значително количество скални отломки са паднали и на двете платна.

Към 15.20 часа движението по пътя Пловдив - Смолян беше пуснато. Отворени са и двете ленти за движение, така че колоните от коли да се изтеглят. След това движението в едното плътно ще бъде преустановено заради опасност от свличане на нови скални маси.

Стана ясно, че на мястото са паднали около 600 тона скали, информираха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Междувременно частичното бедствено положение в общините Чепеларе и Девин остава в сила. В Чепеларе свличане на земна маса затвори достъпа до село Забърдо и природния феномен "Чудните мостове".

Без път остава и девинското село Осиково, съобщава БНР.

Вероятно в община Асеновград всеки момент ще се обяви частично бедствено положение.

Източник: БНР

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини