КРС иска да знае кой гледа порно

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) иска подробни данни за абонатите от операторите, предоставящи електронни съобщителни услуги, което граничи с гротеска. С публикувания на сайта на Комисията проект  за изменение на общите изисквания при осъществяне на електронни съобщителни услуги се задължават фирмите да поддържат и предоставят на комисията подробни данни за абонатите си – трите имена и адрес, както и вида на услугите, за които е сключен договорът.

Според операторите те трябва да предоставят подробна информация за услугите, например за абонат на кабелна телевизия – какви пакети се включват – основен пакет, Диема екстра, както и така наречения “пакет за възрастни”, иначе казано – порно.

Операторите са длъжни да създават тази база с данни за КРС към 31 декември всяка година, като тя ще се пази 5 години.

Според фирмите, доставящи електронни съобщителни услуги, те и досега са били длъжни да предоставят такива данни на КРС, но само за броя абонати, без имена, адреси и ползвани пакети услуги. Както и че досега КРС е имала правомощия да проверява тяхната достоверност, а фирмите са били длъжни да предоставят достъп до базата си с данни. Но исканите подробни данни за абонатите са озадачаващи, смятат от бранша. Възражения по проекта могат да правят само “заинтересовани лица”, тоест само операторите.

От проекта не е ясно дали този регистър в КРС ще бъде публичен.

В проекта за изменение на общите изисквания са залегнали и други промени, които според КРС ще облекчат и операторите, и клиентите им. В мотивите за исканите подробни данни за клиентите е записано, че това ще помогне за ограничаване на сивия сектор. Според операторите обаче това не е така, защото данни за броя на абонатите са били длъжни да предоставят и досега, както и тази информация да бъде проверявана.

Проекта на КРС можете да видите тук.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ли
    Литъл Брадър
    24 0
    17:33, 26 юли 2018
    Нещата в тази страна заприличват на "1984" на Оруел. КРС заприличва на Биг брадър....Но няма да е зле да се направи както в книгата, да могат и да ни виждат и освен да разбират дали гледаме порно или не, да можем по нсяко време да им показваме голите си задници или- все едно- предници. Мръсна чевгеджийска държава, ама то и ченгетата са фалшименто.
  • 2
    Ем
    Емин Ахмед
    3 0
    19:55, 26 юли 2018
    Искат да знаят чекиджииите като мен
  • 3
    Аз
    аз знам
    3 -1
    00:48, 27 юли 2018
    всички гледат
Последни новини