Взрив пред американското посолство е Пекин

Мъж е взривил бомба извън посолството на САЩ в Пекин, според щатския департамент, като се е наранил, но няма други пострадали.

Експлозията е била в югоизточния ъгъл на посолството, силно укрепена структура в североизточната част на Пекин, около 13:00 местно време.

"Според служител по сигурността на посолството, мъж е взривил бомба. Освен него, никой друг не е бил ранен и няма щети на имуществото на посолството. Местната полиция реагира", казва говорител на американското посолство пред Guardian.

Китайската полиция съобщи, че 26-годишен мъж взривил малък самоделен експлозива, при което се е наранил, според AP. Полицията го идентифицира само с фамилията му Джиянг и казва, че е от град Тонгляо в китайската Вътрешна Монголия.

По-рано в четвъртък видеоклиповете и снимките, публикувани в социалните медии, показаха как пушек запълва кръстовището, групи пешеходци се събират и полицията обкръжава района, където се намират няколко посолства. Свидетели съобщаваха, че са чули взрива. Свидетел, който пожелал да даде само фамилията си Ли, заяви пред Guardian, че е чистел пътя пред японското посолство, на около 1 километър, по време на инцидента. "Чух звука на голяма експлозия, а след това жени да крещят", казва той.

Новината за взрива се разпространи бързо в китайските социални медии, като се събраха близо един милион мнения, преди думите за търсене, свързани с взрива, да бъдат блокирани. В момента нищо от тези постове не може да бъде открито.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини