Двама напушени зад волана преспаха в ареста

През изтеклото денонощия в РУ-Чепеларе са започнати две бързи производства срещу водачи, управлявали леки автомобили под въздействието на наркотични вещества.

Вчера в РУ-Чепеларе е започнато бързо производство срещу 41 годишния А.А. от Чепеларе за управление на автомобил под въздействието на нарокично вещество. При извършена полицейска проверка, малко преди обяд в Пампорово, е установено, че 41-годишният мъж управлява лек автомобил "Опел Зафира" след употреба на наркотично вещество - марихуана, установено с техническо средство. Водачът е отказал кръвна проба и е задържан за срок от 24 часа.

Същия ден е започнато бързо производство за шофиране след употреба на наркотици срещу Н.Х. на 28 години от Смолян. При полицейска проверка вчера сутринта на пътя Проглед-Пампорово-Стойките е установено, че 28-годиншият смолянчанин управлява лекия си автомобил "БМВ 318 и" след марихуана. Младежът е отказал кръвна проба и е бил задържан.

Управлението на автомобил след употреба на наркотични вещества или техни аналози е престъпление по чл.343б ал.3 от НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от една до три години и глоба от петстотин до хиляда лева.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини