Общината: Почистихме боклуците от сигнала, но скобите им са незаконни

Боклуците до бившата Райфайзенбанк, за които тази сутрин Haskovo.net писа по сигнал на наша читателка, вече са разчистени от “Грийн Партнърс”, съобщиха от община Хасково. Мястото, заринато досега с отпадъци, се намира между улиците “Пирин” и “Сан Стефано”.

От общината направили проверка за собствеността на терена и се оказало, че една част е общинска, друга е частна. Въпреки това обаче всички боклуци са събрани, уверяват от администрацията.

Освен това се оказало, че скобите срещу паркиране, които се виждат на снимката, са поставени незаконно. Точно тази част от терена се оказала частна собственост, но въпреки това за поставянето им се иска разрешение от общината. КОРЗ съставя предписание за отстраняването им, допълниха от общинската администрация.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ва
    Василев
    30 -3
    13:59, 18 юли 2018
    А синята зона пред гаражите срещу сградата на Топливо, където беше Райфайзен законна ли е?
  • 2
    Хх
    ххх
    14 -5
    14:53, 18 юли 2018
    ... "Точно тази част от терена се оказала частна собственост.." - Ако тази собственост е частна, то собственика може и ограда да си постави! И КОРЗ прави предписание за скобите, поставени в частна собственост??? :)
    • Ст
      странен
      7 -2
      17:03, 18 юли 2018
      до 60см телена ограда в сонствен имот не се иска...общината нещо да почне а чете, а не да писартсва
  • 3
    Pe
    Petia Peteva
    14 -3
    15:20, 18 юли 2018

    Браво на Общината!Добре е,че стана дума за боклука.Добре е,че много хора са за ред и чистота в нашия вече малък и замиращ град.Нека по-често сигнализираме за нередностите и да се корегираме бързо и адекватно

Случаен виц

Последни новини