Porsche готви свиреп кабриолет

Откритият автомобил ще получи двигателя на купето 911 GT3

Германският производител Porsche работи активно върху кабриолет, който ще бъде построен на базата последното поколение на модела 911. За разлика от откритата версия на поколение 997, от която бяха произведени едва 365 бройки, новият автомобил ще се предлага в по-голям тираж, твърди Autocar.

По време на Фестивала на скоростта в Гудууд (Вбр) през уикенда щутгартци показаха концептуалния 911 Speedster (поколение 991), посветен на 70-годишнината на марката. Неговата серийния версия пък бе заснета по време на тестове на „Нюрбургринг”, като тя изглежда напълно завършена.

Технически кабриолетът ще повтаря изцяло купето 911 GT3 (991). Под капака на автомобила ще бъде поставен 4,0-литров „боксер”, чиято мощност ще надхвърли 500 к.с. Представеният в Гудууд прототип бе оборудван с 6-степенна механична скоростна кутия, но се очаква кабриото да получи и 7-степенен „робот” PDK, който се поставя на купето.


Динамичните характеристи на новото 911 Speedster не се съобщават, но със сигурност откритият вариант ще бъде по-тежък от купето, което със същия мотор ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди (с механични скорости) и за 3,4 секунди (с PDK). Максималната скорост при купето е 320 км/ч, като се очаква тя да е по-малка за кабриолета, който ще е по-тежък.

Именно заради намаляване на теглото откритият автомобил ще остане без навигация, мултимедийна система и климатик. По същата причина спортните седалки ще бъдат направени от карбон.

В Porsche предвиждат да произведат първоначално поне 2000 бройки от модела, чиято цена ще стартира от 180 000 евро.

Източник: automedia.investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини