Поляци построиха закусвалня от строителни отпадъци

    Тази малка “хранителница” в Познан, Полша, демонстрира нестандартен интериор, който е рожба изцяло на усърдно рециклиране с елементи на богато въображение. Полското студио за архитектурен дизайн Mode:lina е изградило ресторанта “The Rusztowanie Grill & Bistro” с набор от строителни материали, които са изцяло рециклирани или възстановени. Те са използвани за декора, за масите, пейките, осветителните тела и др. Сервирайки питателна храна като например огромни бургери и обилни супи, закусвалнята с модерен интериор в стил “индустриален шик” съчетава визията си с апетитните вкусотии, достойни за Instagram.

    Разположен в Лазарс, един от най-старите квартали в Познан, “Rusztowanie” се намира в сутерена на историческа градска къща на възраст повече от 100 години. Пространството обхваща 53 квадратни метра. Съществуващите тухлени стени с голи тухли са запазени и, съчетани с крушките тип “Едисон” и бетонния бетонния таван, придават на помещението усещане за индустриално пространство.

    Дървени трупи оформят част от пейките. Гредите са наредени неравномерно и част от тях стърчат – съвсем нарочно, за да привличат внимание към суровия си вид. Поцинковани метални тръби са превърнати в скулптурни лампи, крака за масите и елементи от  стените. Бетонни решетъчни блокове са подредени пред някои от тухлените стени, боядисани в черно. Дори бургерите се сервират в лопата, вместо в чиния.

    “Ние гарантираме, че интериорният дизайн на мазето в тази над 100-годишна градска къща е в съответствие с името и комуникационната стратегия на ресторанта”, обясни Mode:lina в изявление за проекта. “Всичко е направено в съответствие с вида на храната, която се предлага тук – обикновени ястия, сервирани по необичаен начин.”

    Снимки: Патрик Левински

    Източник: greentech.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини