Момиченце в болница след спускане в аквапарк до Несебър

Прокуратурата започна проверка, след като дете попадна в болница с тежки наранявания

Прокуратурата започна проверка в аквапарк край Несебър, след като дете попадна в болница с тежки наранявания. 9-годишно момиченце е със сериозна кръвозагуба, след като се спуснало по пързалка. От болницата в Бургас не дават подробности за състоянието й. Детето продължава да е под лекарско наблюдение и да се възстановява от тежката травма.

В късния следобед във вторник то се качило на една от най-високите пързалки в аквапарка, която е с дължина от около 50 метра. Откарано е по спешност в болницата с наранявания в областта на гениталиите.

Спазени са абсолютно всички мерки за безопасност при спускането не само на това дете, а на всички наши туристи. При всяко едно съоръжение има спасител както на входа, така и на изхода им. Дават се инструкции как точно да става спускането по съответната пързалка. В конкретния случай момиченцето също е получило инструкции”, обясни в „Здравей, България” Силвия Гогова, представител на аквапарка.

Всички изисквания за спускане по пързалките са на база ръст и те са спазени, допълни тя.

„След проверка и мнението на експерти за конкретното съоръжение са написани предписания, с които са завишени изискванията за нея. Вече могат да се спускат лица над 18 г. с ръст над 150 см”, поясни още Гогова.

Тя бе категорична, че до момента не е имало подобен инцидент в аквапарка. Очакват се експертизи и медицинско становище.

„Всички съоръжения подлежат на годишна поддръжка от технически лица, а през летния сезон – на ежедневна. Отделно всяка година имаме и други проверки. Една от тях е от един от най-големите европейски туроператори. Одиторска проверка, която касае именно здравословни и безопасни условия на ползване на съоръжението”, каза Силвия Гогова.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда. Има повдигнато и второ обвинение за пострадало дете в аквапарк по родното Черноморие.

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини