„Младост“ с фен зона, фитнес и сауна

Изображение 1 от 5

    Димитровград вече е с едно от най-стабилните и модерни спортни съоръжения в страната. След като Министерството на младежта и спорта финансира мащабния ремонт на зала “Младост“ с 3 млн. лева през миналата година, общината извади от местната хазна още близо четвърт милион, за да надгради визията и условията в съоръжението.

    „По-ниската част на залата, която не беше предвидена при големия ремонт за преобразяване, остана неугледна. Дисбалансът между двете части обаче беше огромен и затова решихме да довършим започнатото докрай. Общината проведе необходимите обществени поръчки и цялостният облик на това модерно съоръжение в завършен вид вече е факт, каза кметът на Димитровград Иво Димов.

    От местния бюджет са отделени 220 хил.лева, като голяма част от сумата - около 170 хил.лв. е използвана за цялостното обновяване на двете зали за тренировки, съблекалните, фитнеса и помещенията за рехабилитация. В зоната за възстановяване вече има и сауна. В комплекса вече има и учебен кабинет за тактическите занимания по спортовете. Част от средствата са похарчени за нови настилки на залите, които са последно поколение, за да могат клубовете да тренират в удобство за постигането на по-високи спортни успехи, които пък да красят името на града, заяви кметът.

    С общинските средства е газифицирана и залата, освен това системите за охлаждане през лятото могат да поддържат дълго време температури от около 24 градуса. А тези условия са подходящи за провеждането на състезания от световен ранг. „Младост е готова да домакинства на републикански и международни събития в различните спортове“, категоричен е Иво Димов.

    Красимира Славова

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини