Скорсезе ще снима трилър с Ди Каприо и де Ниро

Както съобщават запознати източници, Мартин Скорсезе планира да екранизира криминалния роман „Killers of the Flower Moon“ (Убийците на лунното цвете) още през 2019 год. Главните роли в проекта са запазени за Леонардо Ди Каприо и Робърт де Ниро, а сюжетът разказва за едно от най-скандалните дела на ФБР и Дж. Едгар Хувър.

Книгата на Дейвид Гран разказва реална история, която се развива в Оклахома през 20-те години на ХХ век. В центъра на сюжета е разследването на серийни убийства на индианци от племето Осейджи, които започват малко след като в земите, които населяват коренните жители са открити нефтени находища. С делото се заема Дж. Едгар Хувър, който впоследствие оглавява Федералната агенция за разследвания и остава на директорския пост почти половин век.

Сценарият за лентата ще бъде дело на носителя на „Оскар“ Ерик Рот, а официална дата за премиерата все още не се съобщава. Към момента Скорсезе се занимава с постпродукцията на своята гангстерска драма „Ирландецът“, докато Ди Каприо се снима във филма на Тарантино „Имало едно време в Холивуд“. Де Ниро от своя страна е зает с участието в кино комикса „Джокер“ с Хоакин Финикс. 
 

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини