Спасени! Всички деца и треньорът са изведени от пещерата в Тайланд (видео)

Всичките 12 деца от футболния отбор и техният треньор са изведени от пещерата Тхам Луанг. Това написа българският журналист Панчо Благоев, който е в Тайланд, като прилага и официалното съобщение на властите за успешния край на тази изключителна спасителна операция.

"В кухината, където отборът от млади футболисти беше заклещен преди 17 дни остават още едно момче, 25- годишният треньор, лекарят и тримата морски тюлени, които стояха неотлъчно до тях от деня в който децата бяха открити. 9-то момче излезе от пещерата в 16.06 часа, последвано 20 минути по-късно от десетото дете. 11-то момче се появи на изхода в 17.08 часа. Всички те се евакуират до болницата на областния град Чанг Рай с линейки и хеликоптер.", написа Благоев по-рано в профила си.

Сега всички, които бяха разтревожени за благополучния изход на мащабните действия за спасяването на децата и техния треньор, могат да въздъхнат с облекчение и благодарност. Тайландските спасители, както и хората, които се включиха в спасяването като доброволци, всички те са голям пример какво могат да постигнат задружните усилия и воля срещу непреодолими природни сили. 

Светът следеше с повишено внимание операцията по спасяването на футболния отбор, който остана на около 3.5 км от изхода на пещерата заради внезапно наводнение. Поради подобряването на климатичните условия, частичното отводняване от хилядите включени помпи и добрата организация от неделя стана възможно водолази да извеждат по 4 от децата. Техните имена не се оповестяват, както и няма достъп на медии до болницата, където децата се възстановяват. Съобщава се, че състоянието им е добро, предвид дългото време, което са прекарали в изолация под земята.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини