21 характерни черти на алфа жената

Що е то алфа жена? С Алфа (първата буква от гръцката азбука), когато става дума за животинския свят или за нас, хората, обозначаваме индивид, който е по природа водач. Такъв, който се отличава от другите, със своите качества – ярки, доминиращи, позитивни.

Същото е и с т.нар. алфа жена – силна по характер, уверена в себе си, напълно способна да държи живота си под контрол, като загърбва негативното (но поучавайки се от него) и се съсредоточава върху положителното и градивното.

1. По природа самоуверена, алфа жената без усилия убеждава останалите да я следват. Без да й се налага да повишава глас или да прави нещо, за да бъде специално забелязана, тя излъчва позитивност – идва й напълно естествено, отвътре.

2. Без да й се налага да прави нещо, което не й е в природата, алфа жената притежава сила на характера, която й позволява да бъде успешна там, където останалите или се провалят, или се отказват още в началото. Тя е балансирана и знае, че колелото на живота се върти без да е необходимо да полагаме усилия за това.

3. На алфа жената не се налага да проправя своя път – тя е естествено харесвана, защото се отнася към всички с уважение, но и с ясното съзнание за своята висока стойност.

4. Без да е язвителна или груба, алфа жената винаги казва нещата каквито са. Откровеността й, дори когато говори болезнени истини, е високо ценена от околните и й носи тяхното уважение.

5. Силна и уверена в себе си, тя не се страхува да се изправи и пред най-неприятната истина.

6. Алфа жената посреща позитивно критиката, но не обръща внимание на негативния критицизъм – винаги прави разликата между двете.

7. Винаги гледаща трезво на живота, алфа жената знае кога да говори и кога да замълчи. Защото е наясно, че изходът от всяка ситуация зависи от подхода ти към нея.

8. Алфа жената е уверена в себе си, винаги! Тя никога не следва нечии други разбирания и е щастлива такава каквато е.

9. Съзнавайки, че липсата на сигурност и увереност подхранват съмненията у хората наоколо, алфа жената не допуска да бъде уязвена от друг човек, независимо от това как той (или тя) изглежда или какви успехи е постигнал(а).

10. Тя е напълно убедена, че всичко в нея е „възможно най-добрата версия” и нищо не се явява нейна реална конкуренция.

11. Умееща да излиза и от най-сложната и конфликтна ситуация, алфа жената знае точния момент кога да прекъсне една безперспективна връзка или приятелство и кога да се откаже от една сделка.

12. Тя знае съществените разлики между разумния компромис и това да се предадеш (заради страх, скука и др.под.) – независимо дали става дума за личния живот или кариерата.

13. Алфа жената никога не използва другите, още по-малко за да постигне своя користна цел. Мотивите й винаги са ясни и тя е готова да дава без да очаква нещо в замяна.

14. По отношение на тези, които я заобикалят – както приятели, така и колеги, тя винаги очаква те да вярват в себе си, също толкова колкото е нейната вяра в собствените й възможности.

15. За алфа жената е нещо съвсем естествено да гледа на проблемите в перспектива, да подхожда открито към тях и да ги решава без да усложнява нещата. Готова е да се изправи срещу всяко предизвикателство, независимо колко трудно преодолимо изглежда то.

16. Комуникирайки лесно с хората около себе си, алфа жената не оставя място за съмнения и погрешно разбиране. Нейното мото е да пита преди да прави изводи и това е едно от нещата, които я правят лидер.

17. Алфа жената е отдадена изцяло на това, което иска. Тя има ясна представа за своите цели и върви уверено към осъществяването им. Същевременно обаче умее да посреща неуспехите с разбиране, като нормална част от живота. Затова възприема дори и провала едновременно като добър начин да се поучи и като мотивация да се справи по-добре следващия път.

18. За алфа жената емоциите са още нещо, което се развива, т.е. има своята перспектива. Затова за нея е лесно да бъде над нещата, но и да допуска, че понякога може да бъде уязвена и слаба. Тя съзнава, че истинската сила идва от уроците, които получаваме в тъмните мигове от живота.

19. Да балансира между работата и личния живот е като играчка за алфа жената. Тя осъзнава нуждата и от двете, като се фокусира върху всяко от тях в правилния момент.

20. Поучавайки се от миналото, тя знае, че не бива да съжалява за нищо. Отнася се към всеки житейски урок както следва – прегръщайки всяка нова възможност, която животът й предлага, да се усъвършенства. Алфата жената не позволява миналото да й тежи. Тя е силна и устойчива спрямо трудностите. Винаги гледа на нещата от нова перспектива.

21. Лошите дни са неминуема част от живота на всеки. Алфа жената разбира идеално това и не позволява на негативното да управлява отношението й към нещата наоколо. Благодарение на своята сила и вяра, тя знае как да страни от неприятното и да връща позитивното в живота си – защото винаги идва по-добър ден, стига да поискаш и да положиш необходимите усилия.

Източник: tia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини