Разбиха престъпна група, планирала убийства на полицаи и магистрати

Организирана престъпна група е заловена при специализирана акция на МВР и ГДБОП. Тя се е занимавала с разпространение на наркотици и е изготвяла списъци на полицаи и магистрати, които е трябвало да бъдат нападнати или убити. Това обяви на пресконференция началникът на специализираната прокуратура Иван Гешев, предаде БГНЕС.

„Десет души са с мярка за неотклонение задържане под стража. Четирима са обявени за общодържавно издирване. Престъпната група е в полезрението ни от 2-3 месеца и залавянето на ядрото й беше на Шипка. Тази група е съставила списък със служители на МВР и на Спецпрокуратурата, спрямо които са се планирали, според доказателствата, телесни повреди, включително и убийства“, каза Гешев.

Той обясни, че готвените действия спрямо полицаи и магистрати са били заради това, че тези служители са работили активно върху други разследвания, обвиняеми и подсъдими, които са членове на тази група и не само.

Ръководителят на спецпрокуратура добави, че служителите на МВР и магистратите са станали неудобни за престъпната група, защото не са взимали подкупи, поради което разкриваемостта е нараснала.

Гешев разкри още, че служител на СДВР е бил следен, от лице, което е криминално проявено, както и, че и върху двама прокурори е бил упражнен натиск. 
 

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини