Румънци “превзеха” Варна и курортите

През празничните дни във Варна и курортите около морската столица е трудно да се чуе българска реч, установи проверка на "ДНЕС+".
По централната част на града на тълпи се движат румънски туристи. Те са "превзели" и курортите "Св. Константин" и "Златни пясъци". Хотелите, който отвориха врати в морските курорти съобщиха, че работят на почти пълен капацитет. Тази година съседите ни от Румъния са избрали за почивните дни и малките курортни селища като Бяла и Обзор, но тъй като сезона там все още не е започнал, техният брой е малък, в сравнение с големите курортни комплекси край Варна. Дори има хотели, които, поради запълване на базата, се налага да връщат новопристигналите туристи, които не са с организирана група. Гостите им са основно от северната ни съседка. Едва 10% от туристите са българи. Въпреки това дори и за българските туристи хотелиерите отчитат 30% ръст спрямо минали години, цитирани от "Фокус".
Начало на сезона има и за магазините в курортите "Св. Константин" и "Златни пясъци". По традиция техните цени са в пъти по-високи от тези във Варна, но репортер на "ДНЕС+" видя, че това не плаши румънските гости и те пазаруват на воля различни хранителни стоки, но наблягат най-вече на българските вина.
Французи и румънци почиват тези дни и в курорта „Албена", предаде „Фокус". Въпреки все още студеното време, сезонът в курорта е започнал. Хотелиерите коментират, че хората са предпочели „Албена" тъй като там е по-спокойно, а същевременно се предлагат разнообразни СПА процедури, както и балнеопроцедури. Прави впечатление, че все още в самия комплекс голяма част от заведенията не са отворили. Сред българските туристи ясно се отличават жителите на Добрич и Варна, които са решили да използват почивните дни за разходка из зеления и чист курортен комплекс.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини