Житен кръг се появи близо до Стоунхендж за лятното слънцестоене (видео)

Изображение 1 от 2

    На нива непосредствено до Стоунхендж точно преди Лятното слънцестоене се появи огромен житен кръг. Ако трябва да сме точни, културата, засята в тази нива е ечемик. Сред него мистериозни посетители са изчертали гигантски кръг със загадъчни орнаменти .

    Лятното слънцестоене е религиозен празник за паганската (езическа) общност и всяка година хиляди се стичат на древния каменен кръг, за да посрещнат лятото.

    Сега местни специалисти по житни кръгове гадаят какво може да значи 55-метровата фигура. От кръга стърчат линии с малки кръгове в края, а вътре има пет подобни на подкови форми, пет стилизирани листа, както и пет други стилизирани форми, напомнящи ацтеките.

    Матю Уилямс от Авебъри е заснел кръга с дрон. 47-годишният специалист по житните кръгове смята, че този може да е създаден, за да символизира минаващото време.

    "Мисля, че съвсем навреме се появи в района, точно преди слънцестоене...  цветята очевидно представляват времето и промените в сезоните...Много е необичайно да видите житен кръг с тези геометрични фигури, затова мисля, че това е специална формация", казва Матю. По думите му кръгът е в непосредствена близост до древна кошара.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      За
      За автора
      1 -1
      13:38, 21 юни 2018
      Не бях чела статия с толкова грешки до сега 😡
    Последни новини