Прекрояват три кръгови в Хасково

Изображение 1 от 3

    Предстои препроектиране на три кръгови кръстовища в Хасково: на бул.“Освобождение“, на бул. „Раковски“ и на бул.“Васил Левски“. Това съобщи зам.-кметът на Хасково Велин Балкански на днешното заседание на областната комисия по пътна безопасност. Вероятно ще трябва да се възложи препроектиране и на бул.“Освобождение“ , за да може да се подготвят документите му за въвеждане в експлоатация, каза още Балкански. Според него община Хасково няма да успее до крайния срок, 30 юни, да маркира пешеходните пътеки по стандартите за безопасност, защото обществената поръчка за това стартирала сега и била за две години.
    Всички останали общини докладваха, че или са приключили напълно с изпълнението на дейностите по маркиране и обезопасяване на пешеходни пътеки, гърбици и хоризонтална маркировка, или приключват до дни и ще спазят срока, даден им главния прокурор Сотир Цацаров.
    Същата е картината и по отношение на видеонаблюдението. В почти всички общини на областта то работи и дава резултати. От община Лъбимец отчетоха, че вече имат поръчка за купуване на по-модерни нови камери, с които да се снима и регистрационния номер на нарушителите на пътя.

    Обстановката в Хасковска област по отношение на тежките пътно-транспортни произшествия, загиналите и ранените от началото на 2018 година досега е тежка. В сравнение с 2017 г. в пъти са увеличени броят на катастрофите, на ранените и на загиналите на пътя. Многократно повече са и нарушенията, по-голям е и броят на наложените фишове и актове. Това коментира по време на заседанието на комисията началникът на Пътен контрол към Пътна полиция Хасково ст. инспектор Стефан Димитров. Той и представителите на всички институции и общини от региона докладваха на председателя на комисията - заместник-областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, за свършеното от тях до този момент по отношение на пътната безопасност, превенцията и изпълнението на конкретни мерки за безопасност на движението по пътищата в региона.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Гр
      ГРАЖДАНИН
      16 -2
      14:05, 20 юни 2018
      Пак да се усвоят едни пари !
      • Шу
        Шуцщафел
        15 -2
        14:21, 20 юни 2018
        Кък са сещаш кът голям чуяк ....! Разбира се че е така. Виждаш ли ги какви хубавци са ? Само къде още не са си сложили лигавниците. Пак ще падне лапаница ! Не се наядоха еййй.....
    • 2
      Об
      община Лъбимец
      7 -2
      14:13, 20 юни 2018
      Да живей община Лъбимец
    • 3
      Гр
      Гражданин
      20 -2
      14:23, 20 юни 2018
      Най-практикуваната дейност в общината е чесане на топки и вплитане на вълна !!!
    • 4
      По
      Поредни оправдания
      13 -1
      14:45, 20 юни 2018
      Оправданието обаче не дава отговор на въпроса, защо след като разпореждането на Главния прокурор е от февруари, хасковското кметство чака пет месеца, за да обяви обществена поръчка. Не дава отговор и на въпросите: защо външна фирма е правила обществената поръчка и защо няма обособени позиции, по които фирмите да подават оферти. Липсата на такива на практика дава шанс на фирми, които не могат да извършат определен вид дейност, поради липса на опит и техника,също да подават оферти. Така обществената поръчка може да бъде спечелена от някой, който например, не разполага с машини за асфалтиране. Но това не му пречи да участва и да е победител. В този случай, рискът друг участник да обжалва поръчката впоследствие е реален. Ако пък възраженията му бъдат признати за основателни, това ще провали цялата поръчка. И процедурата ще трябва да бъде стартирана отначало.
    • 5
      Ро
      Росен
      9 -4
      15:15, 20 юни 2018
      Абе кръгови им в главата .....
      На раковска просто да се пусне индивидуална светлина за завиващите НАЛЯВО
      • Пр
        Проба-грешка
        3 -3
        16:39, 20 юни 2018
        ... и опашката откъм бившата "Артилерийска", ще стигне до ТИМС.
      • Ро
        Росен
        6 -2
        19:01, 20 юни 2018
        И ако се замислиш опашката ще си е същата каквато си е и сега, понеже светофар регулира движението....
    • 6
      Ед
      Един е Бах
      7 -4
      17:53, 20 юни 2018
      Кузман помачето много хубаво ги проектира кроговите. Идеални са, но, ако по тях сф движат само бисерски каруци.
    • 7
      Ve
      Venko
      7 -1
      18:12, 20 юни 2018
      Хасковски боклуци
    • 8
      12
      123
      6 0
      19:42, 20 юни 2018
      шуробаженащина от тия които са в комисията си нямат халдан хабер от безопастност на движението нямам думи ,няма и кой да им направи проверка на свършеното отчитане на дейност както при т. живковото време голяма идиотщина налагасе да страда целия град ,,светофара на пазара пропуща за 20 секунди пешехдци идващи от кенана и заминаващи за болярово всичко това за 20 секунди ,с кои очи гледат и какво върщат тия от комисията ,,само получават заплати за несвършена работа и няма и нямна кой да ги контролира за това цялата дъжава е на този хал .
    • 9
      Всекидневно от години насам се движа по ул Климент - зад театъра За да се включиш в Бул България видимоста е изключително малка и не знам как не са станали още произшествия Въпроса ми е --толкова ли е скъпо едно Огледало което да се монтира на отсрещния тротоарза да се ариентират водачите излизащи от Климент Такова чудо е монтирано на най невзрачното място в града ---на горният край на Св Св Кирил и Методи нама да коментирам необходимо ли е или не но за да го има там явно се обадила някоя ГОЛЯМА КЛЕ"ЧКА в Общината Алооо общинарите от комисията по движението абе обикаляйте града бе мислете какво трябва да се прави и работете бе не се излежавайте по бюрата
    • 10
      7-
      7-мак от сряда
      3 -1
      20:48, 20 юни 2018
      И главната архитектка има заповед за уволнение...излязля в болнични.....като ,че ще я подмине...Отдавна трябвяше да я няма...Антоне, Антоне защо жертва дъщеря си????
    Последни новини