Мъск обвини служител на "Tesla" в мащабен саботаж

Илон Мъск обвини служител на компанията му "Tesla" в мащабен саботаж, който е причинил големи щети, съобщава CNBC. Предприемачът е изпратил имейл до служителите на "Tesla" в неделя вечерта, с който ги е уведомил за проблема.

Мъск е заявил, че въпросният служител е използвал чужди потребителски имена и пароли, за да прави промени в програмния код на операционна система, и е споделил "голямо количество" вътрешна информация с неизвестни трети лица извън компанията.

Служителят, който Мъск не назовава, е правил промени в операционната система, която управлява производството на "Tesla". "Пълният мащаб на неговите действия все още не е ясен, но дори само това, за което си е признал, е много лошо. Той заяви, че причина за действията му е фактът, че не е получил повишение. С оглед на действията му, да не го повишим определено е било правилното решение", пише Мъск към служителите.

Той допълва, че тази седмица ще се направи още по-задълбочено разследване, като ще се търсят и евентуални съучастници на служителя в компанията и извън нея. Засега не е ясно и дали е действал по поръчка или по собствена инициатива.

Мъск призовава служителите към повишена бдителност и ги моли за съдействие. "Моля ви бъдете особено бдителни през следващите седмици, когато ще увеличим производството до 5000 коли седмично. Това е точката, на която външните сили имат най-голямо желание да ни спрат", пише Мъск.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини