Партията на Надежда Нейнски се разпусна: Времето вече не е наше!

Партия "Синьо единство", която създаде бившата лидерка на СДС Надежда Нейнски, се разпуска. Това обявиха от формацията след Втората национална конференция, провела се вчера.

Мотивите на сините на Нейнски са липсата на възможност за обединение на десните. "Синьо единство" призова и останалите десни партии да се разпуснат.

"Призоваваме партиите от традиционната десница да ни последват, защото времето отдавна вече не е наше. Не е и тяхно. Времето просто е друго и продължаването на разделението носи тежката отговорност на пропуснатите възможности за създаване на работеща алтернатива за България", обясниха от формацията.

От "Синьо единство" отчитат, че са положили огромни усилия, но не успели да убедят нито една политическа партия от традиционната десница да загърби тяснопартийното си его, да се разпусне, или да се влее в единна дясна партия.

"Затова се разпускаме ние - за да покажем, че няма нищо страшно в това и да провокираме останалите партии също да го направят", се казва още в позицията на формацията.

"Синьо единство" отправят критики към останалите десни формации, че лидерите им не са се отказали от "смешната привилегия да се наричат "председател на нищото" и да разчистят пространството за създаването на силна и модерна дясна партия".

"За това време чухме какви ли не аргументи защо това няма да стане: защото СДС е марка и емблема, защото ДСБ е пазител на духа, защото Да, България е с нова енергия, защото "структурите ще ни разкъсат", защото "няма аз да съм лидерът, който ще загроби партията", защото "сега сме на крачка от властта, не е моментът", защото "ще загубим субсидията" и т.н. И нито веднъж никой не се осмели да изрече истината – че няма нито емблеми, нито дух, нито енергия, нито субсидия, нито структури, нито лидери. Не остана и грам доверие както помежду им, така и сред избирателите", пишат още от "Синьо единство".

Те допълват, че са останали само "шепа объркани хора", които се борят единствено за постове.

Партията критикува и "псевдоновата десница", която се срамува да се нарече такава.

"Лута се в безполовата идентичност "няма ляво, няма дясно", неспособна е да излъчи друго смислено послание, освен "всички сме срещу мафията" и бори олигархията с творческо- самодейни акции по улици и мостове, изживявайки себе си като нещо средно между политически кръжок и затворена група в социалните мрежи", пишат от "Синьо единство".


 

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    As
    asko
    2 -1
    10:22, 19 юни 2018
    Всичко материално може да бъде сменено, но манталитета е невъзможно. В нашата държава нямаше реална опозиция на тоталитарната държава. Голяма част от "ръководитството на сините", а и много членове, се оказаха агенти, други с всички сили и средства търсиха осребяването, трети без никакъв принцип, за да са над "водата" се вляха в други партии. Символа на СДС в първите години Л.П. в един следващ момент агитираше за "Коалициа за България". Когато всички са бедни, много лесно можеш да купиш, когото искаш! Просто иска се време, разбира се ако оцелеем!
  • 2
    Дя
    Дядо йоцо
    3 -1
    12:12, 19 юни 2018
    Сините се РАЗпуснали Те дойдоха на власт контрирайки тоталитарната държава и по точно комунизма но ------ си построиха комунизма костов нейнски софиянски Ев МИХАЙЛОВи още много други сини мръсници сега живеят в материално охолство наречено син комунизъм
Последни новини