6 фирми искат между 323 хил.лв.- 432 хил.лв. за Общия устройствен план на Хасково

Изображение 1 от 2

    От 323 хил.лв. до 432 хил.лв. е финансовата линия, в която се движат предложения на шест фирми за изработване на Общия устройствен план на Хасково. Пликовете с ценовите оферти бяха отворени от нарочната комисия, председателствана от зам.-кмета Велин Балкански днес, като да присъстват на нея бяха поканени и медиите.

    Обществената поръчка е за изработването на общ устройствен план на община Хасково, включващ екологична оценка и оценка на съвместимост. Прогнозната стойност на поръчката е 450 000 лева без ДДС. Проектът ще обхваща общината с всички населени места и землищата им.

    При отварянето на офертите се попълват декларации, в които членовете на комисията заявяват, че нямат конфликт на интереси с никой от участниците в търга. Още в началото на процедурата днес това стори и юристът Банко Банев, който със заповед на кмета Добри Беливанов замени като член на комисията главния юрисконсулт Андрей Делиев.

    Девет са участниците, подали документацията си по обявената обществена поръчка. Три от фирмите са предложени за отстраняване от комисията и техните ценови оферти не бяха отворени. След като се запознае с мотивите на комисията, от решението на възложителя на обществената поръчка - кметът на Хасково ще стане ясно окончателно дали тези три фирми ще бъдат отстранени.

    Останалите получиха точки от комисията по подадените проекти спрямо 4 критерия: обосновка на участника и изготвяне на ОУП, методология за изготвяне на ОУП, управление на риска и организация и план за изпълнение на проекта. Най-висок общ брой точки -70, е събрала „ОУПО-Хасково-2018“ ДЗЗД. Най-ниската оферта беше предложена от ДЗЗД „Консорциум Урбан груп“-323 хил.лв, без ДДС.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      На
      Наско
      18 -4
      19:19, 18 юни 2018
      Едно време кой го правеше това? Общината! Сега не може ли? Може, ама няма далавера - трябва да е частна фирма, че да има комисионна! Така е навсякъде!
    • 2
      Ко
      колежка
      11 -10
      20:40, 18 юни 2018
      Ей, Балкански колко си долен! Как заспиваш спокойно вечер! Интригант и рушветчия!
      • Ду
        Дуду
        5 -1
        13:40, 19 юни 2018
        Долни сте Вие!Какво?Нямате лични облаги и обвинявате хора с достойнство и чест!Ако имате проблем с Г-н Балкански,вратата му е отворена,но дали ви стиска?Ами НЕ!Не ви стиска,защото само знаете да искате и като не ви дадът, и с право,почвате да плюете!
    • 3
      Кр
      Кръстоносец
      5 -4
      09:53, 19 юни 2018
      Не стреляйте по пианиста! Балкански е единствения работещ човек в тази община. Без него с този кмет сме живи за погребване. Защо чак сега се предприемат стъпки за градоустройствения план. За да дойде след една година някой хитрец като Георги Иванов или дори самият той и без общ градоустройствен план на парче да си правят поразии като например покриването на реката или застрояването с павилиони пред изчислителния център и други малоумия. Добри никаква не я свърши за тези почти три години, сега не може да се оправдава нито с дребния Делян с многото умни и способни роднини, нито със зам.кметовете си. Ей, това ли заслужаваме ние, хасковлии, да ни разпъват между крадци като Георги Иванов и некадърници като Добри Беливанов?
    • 4
      Пе
      Петя Стоянова
      2 -3
      09:58, 19 юни 2018
      Много точен коментар! Поздравления!
    Последни новини