Почина жената потрошена от товарен „Форд“ в Кърджали

76-годишна жена е починала в болницата, след като била блъсната от товарен „Форд“ с великотърновска регистрация, управляван от 38-годишен мъж.

Произшествието станало на 15 юни около 12: 30 часа на кръстовището между улиците „Крайбрежна“ и „Алада“ в Кърджали. Шофьорът предприел маневра на заден ход, без да се убеди, че пътят зад него е свободен и ударил жената, на която била причинена разкъсно-контузна рана на крака. Пострадалата била транспортирана до кърджалийската болница, където починала няколко часа по-късно. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство.

Водач, употребил алкохол, катастрофирал на 17 юни, малко след 5 часа в района на ТК „Белите брези“. 24-годишен мъж изгубил контрол над управлението на „Опел“, автомобилът напуснал платното за движение и навлязъл в крайпътна канавка. 22-годишен пътник в колата бил прегледан във Филиала на спешна помощ в Ардино и транспортиран в кърджалийската болница с изкълчена лакетна става. Тестът за алкохол на шофьора отчел 1, 71 промила. Задържан е в полицейското управление. Образувано е бързо производство. Само с материални щети е пътно произшествие между селата Хаджийско и Фотиново след отнето предимство. Тестовете на двамата водачи за алкохол са с отрицателен резултат. На виновния за произшествието е съставен акт.

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Ардино за управление на автомобили след употреба на алкохол. На бул. „Беломорски“ бил проверен 40-годишен водач на „Мицубиши“. Тестът за алкохол отчел 1, 71 промила. Същия резултат показал дрегерът при тестването на 24-годишен водач на „Опел“ при проверка, извършена от ардински полицаи. Двамата шофьори са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления.

С нерегистриран мотопед се движил в Кърджали 58-годишен. Полицаи от РУ-Кърджали са установили това при проверка на ул. „Богдан“ на 14 юни. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

32-годишен мъж се е движил с нерегистриран мотопед, установиха полицаи от РУ-Крумовград. Нарушението било констатирано при проверка в село Пашинци около 23 часа на 15 юни. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини