Пороят във Варна е нанесъл сериозни щети

Пороят във Варна е нанесъл сериозни щети в града - отнесени са покриви, прекършени са дървета, а на места асфалтът е разбит от водата. Няма пострадали или бедстващи хора, съобщи бТВ.

В пожарната служба са получени около 40 сигнала за наводнени избени помещения, гаражи и обществени сгради. Сред тях са 3 детски градини, трафопост, както и приземния етаж на АГ-болницата във Варна.

Над града се разрази гръмотевична буря, а улиците се превърнаха в буйни реки. Хората подадоха десетки сигнали в полицията и общината за наводнени мазета и паднали дървета.

В Куманово говорят дори за торнадо, което изпочупило покриви, комини и изкоренило дървета. Пороен дъжд и градушка като лешник ударили селото в късния следобед.

Торнадото е вдигнало покрива на една от къщите в село Куманово, строшило го е на две и го е хвърлило на асфалта пред сградата. И на други къщи са пострадали покривите. Има изкоренени дървета. Жителите на селото разказват как ламарини и керемиди са били вдигнати от вихрушката и са се въртели във въздуха над домовете им.

Унищожена е и реколтата.

Бедствието е продължило не повече от 15 минути. Веднага след това жителите на селото са започнали да разчистват. Най-големите отломки са отстранени от пътя с фадрома, осигурена от кмета на община Аксаково, а през следващите дни предстои комисия да оцени щетите.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ев
    евроскептик
    1 0
    11:27, 6 юни 2018
    Щетите били за 1 000 000 лв каза кмета на Варна Иван Портиер и понеже е гербеджия Баткята Бойко пак ще ги извади от задния си джоб и ще ги даде А за пенсионерите по 2 лв на калпак Ха наздраве до следващия ПОТОП
Последни новини