Летният сезон започва с тапи по пътищата. Преглед на печата

24 часа

Бутат заведенията на "Какао бийч" в Слънчев бряг

5 култови заведения от комплекса "Какао бийч" на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат премахнати, съобщи в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. Те били изградени без никакъв одобрен проект и без строително разрешение, а мерките им за сигурност не гарантирали безопасност на големия брой посетители.

Сред нарочените за премахване заведения е и прочутото заведение "Бедрум", едноименното "Какао бийч", "Дъ Уан", "Кубанита".

Труд

Пенка под ножа след три дни?

Кръвна проба решава съдбата на Пенка - кравата беглец, която самоволно наруши границата ни и премина на сръбска територия.

Тъй като чифтокопитното е напуснало страната, без да премине митническа и ветеринарна проверка, то е нарушило регламентите на Европейския съюз и по закон - заради риск от епидемии и болести, трябва да бъде умъртвено.

Днес сутринта ветеринари-представители на Българската агенция за безопасност на храните - са взели кръв на добичето, което лежи в изолация в село Копиловци, Кюстендилско. Това обаче станало без разрешението на стопанина Иван Харалампиев, оплака се той пред екипа на Труд.

Монитор

Убиецът на хазартния бос: Съжалявам, че стрелях по Симона

Михаил Станчев, който разстреля хазартния бос Коста Николов е направил пълни самопризнания и разказал пред разследващите всички подробности около екзекуцията. Посочил как стигнал до мисълта за убийство и разкрил мотивите си, а накрая излял и любовните си чувства. Директно заявил, че умопомрачителна ревност и изпепеляваща любов го подтикнали да дръпне спусъка.

Стандарт

Кредитори пробват да извиват ръцете на БДЖ

Кредитори се опитват да извиват ръцете на "Холдинг БДЖ", като обявяват за продан офиса му в центъра на София. Това коментираха за "Стандарт" от ръководството жп превозвача.

По искане на кредиторите от Втория облигационен заем, частният съдебен изпълнител Орлин Мендов обяви за публична продан централата на холдинга, намираща се на ул. "Иван Вазов 3", точно срещу къщата музей на патриарха на българската литература.

Офисът на "Холдинг БДЖ" е 1854 кв. м и заема 1/2 идеална част от административната сграда, която преди стотина години е била банка, преди 84 години - министерски съвет на Царство България, а днес е паметник на културата.

Сега

Летният сезон започва с тапи по пътищата

И тазгодишният летен сезон започва с тапи и блокади по пътищата. Най-тежко по традиция ще е на магистрала "Хемус", по която ограничения ще има през цялото лято. До средата на юни ще продължи и ремонтът на около 20 километра от магистрала "Тракия" след Пловдив. След това, в началото на есента, предстои ремонт и на тунела "Траянови врата" на магистрала "Тракия". За около месец ще бъде затруднено и движението през граничния пункт "Кулата" заради ремонт от гръцка страна. Продължава да е ограничено и движението по магистрала "Люлин" заради образуваните там свлачища. Така на практика всички основни трасета, които водят от София към морето, в момента са блокирани.

Капитал дейли

"Национална лотария" може да намали рекламата си в "Нова тв"

Най-големият играч на пазара на лотарийни билети в страната - "Национална лотария", е започнал преговори за промяна на договореностите си с "Нова броудкастинг груп". Това съобщава пред "Дневник" изпълнителният директор на "Национална лотария" Димитър Ганев. Изказването му идва, след като в парламента бяха внесени законодателни промени от вицепремиера Валери Симеонов, които целят да забранят непряката реклама на хазарта, както и да ограничат продажбата на лотарийни билети. В момента "Национална лотария", в която мажоритарен собственик е Васил Божков, има предаване в ефира на телевизията, което се излъчва всяка събота, отделно от това всеки ден текат рекламни репортажи на играта. От думите на Ганев става ясно, че има вариант предаването да се премести в друга национална телевизия, а в "Нова тв" да продължат да се излъчват само реклами.

Дума

Нинова призова за коалиция "анти-Макрон"

За коалиция срещу предлагания от Еманюел Макрон транспортен пакет призова Корнелия Нинова страните от Вишеградската четворка. Да се обединим и да постигнем блокираща квота в Съвета на ЕС, настоя тя. В Братислава лидерът на БСП съжали, че Бойко Борисов не е защитил националния интерес, като е отказал да подкрепи декларацията на Вишеградската четворка за кохезионните фондове от 2 февруари, защото тя предвижда подкрепа за по-слаби държави като България.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини