Скандал в строителната гимназия в Перник! Защо освободиха заместник-директора от работа?

Скандал разтресе професионалната гимназия по строителство и архитектура в Перник. Причината е освобождаването на заместник-директора Петър Костадинов от работа, който твърди, че срещу него е извършена вендета. Бившият вече шеф е сезирал затова министъра на образованието, началника на Регионалния инспекторат по образование, областният управител и комисията по образование при Народното събрание.

Костадинов се явил на конкурс за длъжността заместник-директор по административната част, обявен от училището и го спечелил.  Той бил назначен на работа на 5 декември миналата година на 6-месечен изпитателен срок със заповед на директора Цветелина Миленова.

„Още от първия ден усетих явна неприязън към мен от страна на директора. Аз не бях представен на непедагогическия персонал, за когото по длъжностна характеристика отговарях. През всичките месеци се опитвах да изпълнявам стриктно поставените ми задачи, но те се ограничаваха само в следене и разпечатване на пощата на училището. Бях превърнат в скъпо платена секретарка!“, твърди Костадинов.

Според него каквото и да се опитвал да направи или да предложи, срещало яростна съпротива от Миленова. Стигнало се дори до парадокси като това заместник-директорът по административната част да не няма право да знае кодовете на камерите за видеонаблюдение, а служители на негово подчинение да ги знаят.

„Съвсем умишлено директорката настройваше колегите срещу мен, измисляйки си всевъзможни истории, от рода на това, че съм ги следял. Грубото, некоректно, неколегиално и непрофесионално отношение към мен продължи до края на 6-месечния ми изпитателен срок и за мен беше пределно ясно, че договорът няма да ми бъде продължен“, пише в документа Костадинов.

Бившият заместник-шеф посочва още, че под влияние на Миленова била пусната подписка от педагогическия персонал, че от длъжностна на заместник-директор по административната част няма нужда и трябвало да бъде закрита.

„Получих заповедта си за освобождаване една седмица преди изтичане на 6-месечния изпитателен срок, като директорката даже не ме повика да каже с какво не съм се справил и коя нейна заповед не съм изпълнил, за да бъда освободен.

Уважаема г-жо Началник, имам над 25 години трудов стаж с управленски опит и смятах да предам опита, контактите и възможностите си за благото на училището. Надявах се, че назначената само преди година и половина по необясними за мен причини без един ден управленски стаж директорка ще се опита да почерпи от моя опит, което и предлагах, вместо да държи на работа една дузина служители в пенсионна възраст със съмнителни качества.  Непрекъснато се говори, че работещите в сферата на образованието са все по-застаряващи, че липсват кадри. След 10 години извън системата, аз реших да се върна, но... срещнах отпора на една самозабравила се директорка. Жалко, че едната от най-хубавите и качествени гимназии е поверена в ръцете на такова лице“, пише още в документа.

Костадинов е бил 5 години заместник-директор на СПТУ „Н. И. Вапцаров“ и толкова заместник-директор на ПТГ „Юрий Гагарин“. Освен това е бил и управител на две фирми.


Източник: http://mirogled.comКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 22.01.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини