Борисов задълбочава сътрудничеството с Китай в земеделието

Задълбочаване на сътрудничеството в областта на земеделието беше основна тема на разговора между министър-председателя Бойко Борисов и министъра на земеделието и въпросите на селските райони на Китай Хан Чанфу.

Развитието на партньорството в сектора ще бъде и основен акцент по време на срещата на лидерите от страните от Централна и Източна Европа и от Китай в началото на юли в София. Бойко Борисов и Хан Чанфу са единодушни, че през последните години се наблюдава активизиране на двустранните отношения в областта на земеделието и очакват конкретни договорености по време на предстоящата среща в българската столица.

Като пример за по-тясното сътрудничество министър-председателят посочва подписания миналата година протокол между българското Министерство на земеделието, храните и горите и Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на Китайската народна република. Като успешна е определена и работата на откритите Логистичен център 16+1 и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти в Пловдив.

"Вашите добри отношения с президента и с премиера на Китай спомагат за развитието на двустранните отношения", коментира Хан Чанфу и изразява надежда, че българското правителство ще продължи да стимулира проектите по инициативата 16+1.

Борисов благодари на министъра за организирането и провеждането на издирвателната акция за алпиниста Боян Петров.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дя
    ДЯДО МРАЗ
    1 0
    15:45, 28 май 2018
    Абе тоя Борисов ме смайва ами той като е като извънземен бе --сутрин в България на обяд в Украйна а вечер в Китай БРЯ БРЯ БРЯ
Последни новини