Седем прогнози за най-близкото технологично бъдеще

В най-близкото технологично бъдеще ще има повече кибератаки, услугите ще са по-автоматизирани и виртуалната реалност ще е неизбежна, съобщи Лента, позовавайки се на американското списание "Уайърд".

Прогнозите, направени от експерти за списанието, са за развитието на медицината, търговията, интернета и техниката.
 
№1 Кибератаки
 Първата прогноза е свързана с кибератаките. Според експерти от списанието те ще станат по-чести, а от действията на хакерите ще страдат както обекти на инфраструктурата, като например големи заводи и предприемачи, така и обикновени граждани.

№2 Автоматизирани услуги
Магазините скоро ще бъдат автоматизирани и няма да имат човек на касата. Ще можем също да си пазаруваме необходимите продукти чрез приложение, а те ще ни бъдат доставяни от роботи, прогнозират авторите.

 

 
 

№3 Изкуствен интелект, който разпознава човешките емоции 
Засегнат е и въпросът за обработката на лични данни. Според експертите в бъдеще изкуствения интелект ще може да разпознава човешките емоции по изражението на лицето и така да предлага тези или онези стоки и продукти.
 

№4 Промяна на човешката ДНК 
Що се отнася до медицината, до няколко години лекарите сигурно ще могат успешно да променят човешката ДНК, така че да могат да лекуват генетични заболявания и тази технология би трябвало да стане достъпна.
 

№5 Роботи вместо шофьори 
В транспорта пък роботи ще заменят шофьорите на дълги курсове. Това ще позволи на превозвачите да направят много икономии.
 
№6 Виртуална реалност 
Според шестата прогноза виртуалната и допълнителната реалност ще се използват повсеместно и в бъдеще без тях работата ще е невъзможна.
 

№7 Блокчейн технологии 
Седмата прогноза е за блокчейн технологиите. Те ще позволят в работата на големите доставчици на услуги, като например таксита, интернет-магазини, социални сайтове, да участват всички ползватели.

 

 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини