Асеновград пожела попътен вятър на абитуриентите от СУ „Св. Княз Борис I”

    Успех и попътен вятър пожела Асеновград, в лицето на кмета Емил Караиванов, на випуск`2018 от училище „Св. Княз Борис I”. Пред развълнуваните погледи на родители, близки, приятели и съграждани на пл. "Акад. Николай Хайтов" втората "бална" вечер по червената пътека минаха поредните прекрасни абитуриенти. Посрещайки ги на стълбите, градоначалникът им връчи традиционния вече свитък с послание:

    „Не знам откога е тази традиция, но знам, че емоцията е неизмерима и всяко поколение я заслужава. И я изживява по своему. Сега е вашият ред, твоят и на твоите съученици. Випуск 2018 година, младежи и девойки, родени на предела на две хилядолетия през онази символна 1999 година. Вече затворихте Вратата на родното училище и прекрачвате прага на голямата Стая на живота“, се казва в кметското послание. И още: „Пожелавам здраве и сила на духа, за да усети всеки за себе си най-доброто, което може да учи, да се развива и работи. Няма млад човек без мечти, няма младост без пътища към тяхното сбъдване. Затова ти пожелавам и ти да намериш своите мечти и да тръгнеш смело към тяхната реалност. Бъди добър, сърдечен и човечен. Всички успехи са важни, всички амбиции си струват, но да си добър и сърдечен човек не е цел, а същност. Храни доброто в себе си и ще си доволен от плодовете. Големият свят ти е приготвил много късмети и ще те отведе по много пътеки. Но накъдето и да тръгнеш, нито за миг не си позволявай да забравиш родния Асеновград, родителите, семейството, приятелите. И училището, от което сега си тръгваш. Те са завинаги част от това, което си ТИ!“

    Завършващите ПГ по ХВТ „Свети Димитрий Солунски“ са последните, които ще минат по червената пътека тази година. Това ще стане утре, събота, 26 май, в 18:30 ч. Завършващите специалността „Хлебар-сладкар” обаче вече си взеха довиждане с родното школо. 44-имата възпитаници на гимназията дефилираха още първата вечер, заедно с връстниците си от СУ „Св. св. Кирил и Методий” и ПГ „Цар Иван Асен ІІ”.

    Източник: asenovgrad.net

    Коментари в сайта

    Последни новини