„Арда“ спечели Купата на Аматьорската футболна лига след дузпи

Изображение 1 от 3

    За първи път в своята история футболистите на „Арда“ (Кърджали) спечелиха Купата на Аматьорската футболна лига. Възпитаниците на треньора Елин Топузаков победиха във финалната среща тима на „Кариана“ от монтанското село Ерден с 4:3 след изпълнение на дузпи и заслужено триумфираха с най-престижното аматьорско отличие.

    Важният двубоя се игра на стадион „Ивайло“ във Велико Търново, но въпреки това стотици фенове на „Арда“ бяха заели места на трибуните, за да подкрепят своите любимци. Сред тях бяха президентът на клуба инж. Петър Пешев, кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан.

    Редовното време на мача завърши 1:1, като отборът на „Кариана“ поведе още в 1-ва минута след гол Георги Иванов, а Димитър Алексиев изравни в даденото продължение от рефера Станислав Ставров и се стигна до ударите от бялата точка, в които „сините“ показаха по-здрави нерви. Точни за „Арда“ бяха Владислав Мисяк, Пламен Крумов, Димитър Алексиев и Ахмед Осман.

    Това е втори трофей за тима на „Арда“ през този сезон, след като спечелиха и титлата в Югоизточна трета лига. Възпитаниците на треньора Елин Топузаков бяха пълни господари на игралното поле и доминираха почти през целия мач, но не успяха да преодолеят защитата на „Кариана“.

    След срещата треньорът на „Арда“ Елин Топузаков не скри огромната си радост от триумфа на тима за Купата на Аматьорската футболна лига. Той посвети успеха на привържениците  на тима, президента на клуба инж. Петър Пешев, кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и на всички, които се ангажираха с проекта от лятото на 2017 г.

    „Доминирахме през целия мач, но бе трудно срещу отбор, който се защитава с 10 души. Още в първата минута получихме нелеп гол. Бяхме настоятелни до края на срещата, само липсваше голът. Момчетата не се отказаха, вярваха в успеха и стигнаха до дузпите. При изпълнението им можехме и да загубим и да спечелим, но радостта е за  момчетата. Те си я извоюваха“,заяви Топузаков.

    Вратарят на „Арда“ Караджов изрази радостта си заедно с 5-годишната си дъщеря Йоана. „Много съм щастлив. Това е най-важната купа, която съм вдигал досега“, заяви Караджов.
    FCARDA.BG

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини