Отбелязваме Европейската нощ на музеите и галериите

Близо 50 музея и галерии в София, както и много други в цялата страна, ще се включват в Европейската нощ на музеите и галериите. Тя ще се проведе тази вечер, а входът ще е свободен. Европейската нощ на музеите е организирана за първи път през 2005 г. във Франция и само за няколко години се разпространява из цяла Европа.
 
В тазгодишното, 14-то издание на Нощта на музеите и галериите гостите на Националния археологически музей ще могат да разгледат изложбата „Спортът в Антична Тракия“. Националният исторически музей ще предложи различни изложби, игри, занимания за деца и концерт на група „Оратница“.

Посетителите в Националния политехнически музей ще се запознаят с робота Санбот, който говори, пее и танцува. Виртуална интерактивна изложба, наречена „Моите предци на война“, създадена от ученици, може да бъде разгледана в Националния военноисторически музей. Тази година организаторите са подготвили и игра, наречена „Снимай се и спечели“, свързана с девет експоната от участващите в Европейската нощ музеи.

 
Подробности за регламента й, както и програмата на събитието и работното време на музеите и галериите може да видите на сайта на Френския културен институт.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини