Волен Сидеров ще предложи въвеждане на вероучение в училищата

Председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров отново повдигна темата за въвеждане на вероучение в училищата. Той уточни пред БНТ, че ще предложи идеята на коалиционните си партньори, но не посочи кога. По този начин той коментира законодателната активност в последните седмици на вицепремиера Валери Симеонов.

Съпредседателят на "Обединени патриоти" и лидер на НФСБ вече проведе срещи с ръководствата на парламентарните групи, за да ги запознае с внесените предложения за промени в закони. Това са Законът за хазарта, с който трябва да се ограничи рекламата на лотарийни игри, и разрешаването на пушене в заведенията чрез промяна в Закона за здравето. ГЕРБ, премиерът Бойко Борисов и дори депутати от коалиционния партньор на Симеонов - ВМРО, са против връщането на пушенето.

Според Сидеров трябва да се очертае законодателен план, по който да се работи, а не всичко да се прави на парче.

"Аз предлагам да се въведе вероучението в училище. Не трябва да се говори само да се пуши или не. Стотици са детайлите в живота ни, за които може да се променят закони. Подобни спорове обаче ни отклоняват от важното", каза още лидерът на "Атака".

Той добави, че винаги е подкрепял идеята за изграждане на АЕЦ "Белене" и затова подкрепя решението на правителството да започне проучване как да задвижи проекта. По думите му централата не трябва да е чисто частен проект и държавата трябва да има участие в изграждането ѝ.

Волен Сидеров коментира и отказа на Българската православна църква да участва в честванията за 1000-годишнината от създаването на Охридската архиепископия, която се отбелязва на 27 май тази година. Според него Светият синод се притеснява, че изпращането на делегация може да се разтълкува като признаване на македонската църква.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини