Деца от „Зорница“ показаха традициите от вековната история на България

Че познават българските традиции и носят омаята на народните песни на своя народ, показаха тази вечер децата от градина “Зорница“ в Хасково. С българското в сърцата те демонстрираха на сцената на театър „Иван Димов“, че познават ритмичните народни танци.

Родители и гости на малките изпълнители аплодираха танцът и на розите, превъплъщението им в нестинарските традиции. Децата показаха и леденото хоро, което се изпълнява на Йордановден. Целият спектакъл, в който се включиха над 140 деца от двете сгради на забавачката, беше подкрепен и с ефектна мултумедия, част от филма за хан Аспарух и за България.

Посланието да съхраняват българските традиции най-големите от подготвителните групи поднесоха като музикално-танцов поздрав и към по-малките деца от детската градина. Фолклорните изпълнения аплодира кметът Добри Беливанов, представители от общинската администрация, Регионалното управление на образованието.

Събитието е посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, каза директорката на градината Галя Милкова, която поздрави участниците и гостите. Изявата е по тематичен проект „Възпитание в ценности“ и е именувана „Празничен поздравителен концерт на подготвителните групи от детска градина №3 „Зорница“. За всички присъстващи деца в театъра бяха осигурени магнитчета с надпис – мотото на празника „България в сърцето“. Децата да съхранят и пазят обичта към родината е идеята на изявата, която показа по хронология традиции и обичаи от вековната история на България.

Празникът завърши с песен за България, групово изпълнена от всички участници.

Haskovo.net


2 Коментара

Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини