Психолог ще консултира онкоболни в Хасково

Хората с онкологични заболявания вече ще могат да се възползват от услугите на психолог в Хасково. Това ще стане възможно от началото на юни по инициатива на Българската асоциация за хора с онкологични заболявания „Живот“. Центърът за здравна помощ се намира в Малкия бизнесцентър и е изграден с дарения.

„Това е много важно за нас. Вече имаме място, където можем да се видим, да споделим проблемите си и да си помогнем“, сподели председателят на организацията Минка Арабаджиева по време на конференция в областна администрация.

Конференцията на тема: „Здравната политика за онкологичните заболявания и качеството на живот на пациентите у нас и по света“ откри зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

„Факт е, че през последните години освен държавата, много неправителствени пациентски организации оказват помощ на хората с онкологични заболявания. За мен това е работещата формула, когато държавата и неправителствения сектор си партнират в интерес на здравето на хората“, посочи д-р Здравкова.

Лектор на форума по темата за гинекологичните болести, профилактиката и лечението бе д-р Пламен Йовчев.

Предстоят и други благотворителни инициативи за развитие на центъра.

По данни на Националния раков регистър през последните 20 г. - от 1993 до 2017 г. са вписани близо 29 000 души от областта. Според данните до 30 септември миналата година са регистрирани 525 болни.

Haskovo.net


4 Коментара

Хороскоп за 22.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини