Млада жена отказа лечение на рак, за да роди децата си

Американката Даниел Дик е отказала лечение на злокачествен рак на кожата, за да роди здрави близнаците. Тя е починала 10 месеца след раждането им, на 32-годишна възраст, съобщи сайтът GoFundMe, където вървеше кампания за набиране на средства за нейното лечение.

През есента на 2011 год. меланомата на Даниел била отстранена и през следващите 5 години тя била под наблюдението на дерматолог. Рецидив нямало, а през 2015 год. родила първото си дете. По време на втората ѝ бременност Даниел имала странни симптоми - уморявала се много и говорела трудно.През петия месец вече не можела да изговори изречение и я приели в болница. Там установили метастази в мозъка и дебелото черво, които оперирали.

Лекарите ѝ давали още пет години, ако веднага се подложи на лъчетерапия, но жената отказала, защото това можело да убие плода. Започнали лъчетератията веднага след раждането през юли, но ракът се разпространил много дотогава и след 10 месеца Даниел починала (в края на април).

На страницата с кампанията за набиране на средства GoFundMe през своите последни 10 месеца Даниел публикувала редовно информация. Тя искала хората да научат, че ракът на кожата се лекува трудно и че злокачествените тумори трябва да се откриват в ранен стадий.

Меланомата е един от най-агресивните злокачествени видове рак, често прогресира стремително и бързо дава метастази във всички органи.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини