Бедствено положение в Плевен и Бяла Слатина след градушката. Oхранител от Панорамата сериозно ранен

При силната буря вчера 71-годишен охранител от Панорамата в Плевен е сериозно ранен след счупване на стъкла от входната врата върху ръката му. Той се е опитал да затисне входната врата, за да не навлезе вода във фоайето. Стъклото обаче се усукало и се е счупило, при което човекът бил нарязан. Охранителят е с голяма кръвозагуба.

Остава в сила бедственото положение в Община Бяла Слатина и Плевен, където във вторник вилня силна буря и нанесе сериозни щети.

"Пред очите ми огромни дървета се изтръгваха с корените от земята. Други падаха на две пресечени, като след картечен огън. Хубавото е, че нямам жертви и информация за пострадали, освен охранителя от Панорамата", заяви кметът Георг Спартански.

Освен това вятърът обърна чадъри и маси на улични кафенета. За щастие други сериозно пострадали няма.

По думите на медиците от Бърза помощ обаче сигналите са стотици. А те не можеха да стигнат заради падналите дървета.

След бурята изгря слънце, а хората започнаха да броят щетите.

Градушка, дъжд и силен вятър изкорениха дървета и нанесоха сериозни щети и в Бяла Слатина и село Търнак. В община Бяла слатина е обявено бедствено положение. Съборени са огради и покриви. Стихията е вилняла само десетина минути, но поривите на вятъра са били много силни. Съборени са дървета, отнесени са керемиди от къщи и са скъсани жици на електропреносната мрежа. Ограда на детска градина също е отнесена от вятъра.

Градушка колкото ябълка е падала в Кнежа, твърдят местните хора.

Опасност от градушки, за съжаление, има и за следващите часове.

До полунощ под опасност са Северозападните райони от страната - Враца, Видин и Монтана.

Очакват се интензивни валежи, количествата могат да стигнат над 30 л на кв м. Ще има гръмотевични бури, може да паднат и градушки.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини