Българите се отделят от родителите си на 29 години

Българите са сред европейците, които най-късно напускат родното гнездо. Според последното проучване на Европейската статистическа агенцияа “Евростат“, озаглавено „Чао родители: Кога младите европейци бягат от гнездото?“, българинът се измушва изпод родителското крило чак на 29 годишна възраст. Това е с три години над средната възраст, в която в младите хора от повечето европейски държави напускат домакинство.

Статистиката показва, че ножицата по темата е доста отворена в различните страни-членки.

Данните са, че един на всеки четирима души на възраст от 25 до 34 години все още живее заеднос родителите си.

В скандинавските държави-членки и Люксембург те бягат в началото на 20-те години. В Швеция и Дания и Финландия, например, младите хора става стамостоятелни на 21 години. В Германия напускат родителите си на 23.7 -годишна възраст, на 24 години това решават да направят повечето от младите французи.

В противоположния край на скалата, младите възрастни в Малта и Хърватия остават най-дълго в родителското домакинство. Те напуснаха домовете си на средна възраст съответно 32.2 и 31.9 години.

30-те си години в родния дом дочакват младите в Хърватия, Малта, Словакия и Италия.

Трябва също така да се отбележи, че във всяка държава-членка на ЕС младите жени са били склонни да напускат родителското домакинство по-рано от мъжете. Най-високи разлики между половете са регистрирани в Румъния, където жените излизат от дома на родителите си на 25 години и половина, а мъжете чак, когато навършат 30-те.

Haskovo.net
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Последни новини