Tesla изгражда виртуална електроцентрала за балансиране на мрежата в Европа (видео)

Tesla представи още един нов голям проект за своите Powerpack - огромните батерии за съхранение на енергия. Те ще бъдат използвани като виртуална електроцентрала за балансиране на мрежата в Европа.

Новият проект бе представен в Терхилс, Белгия. Той включва 140 Powerpacks и инвертори Tesla с обща мощност от 18,2 MW. Батериите на Tesla се зареждат, когато има излишна мощност и след това се зареждат, когато има нужда от повече мощност. Те балансират европейската електрическа мрежа 100 пъти по-бързо от инсталациите на изкопаеми горива

Системата Powerpack ще бъде използвана за подобни мрежови услуги, както в проекта на Tesla за PowerMap в Южна Австралия, където проектът оказва огромно влияние върху цената на тока (честотния контрол и допълнителни услуги). 

Tesla си партнира с Restore за изграждането на системата и предлагането на балансиращи услуги на европейските оператори на преносни системи. 

Powerpack на Tesla бе избран отново за друг голям проект за съхранение на енергия в Австралия с 25 млн.долара финансиране. Тесла също има свои собствени планове за виртуална електроцентрала за 50 000 домакинства с Powerwalls в Австралия. Миналата седмица изпълнителният директор Илон Мъск намекна за предстоящ проект за 1 GWh.
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Последни новини