Дъщерята на Боян Петров: Той е там, където винаги е искал да бъде

" През тази изминала седмица останах без думи и все още не знам какво да кажа, написа дъщерята на алпиниста Боян Петров в профила си. "Още от малка все чувах странни за мен думи като ‘‘Аконкагуа‘‘ или ‘‘Боуд Пик‘‘ и не бях особено сигурна това какво значи. По-късно ми стана напълно ясно, че това са планини и върхове. От години това за мен беше станало автоматично – той отиваше всяко лято и се връщаше”, пише Тея Петрова.„Знаейки колко е упорит и колко силна воля има, не бях много обмисляла факта, че изведнъж ще има сериозен проблем там горе. Искам тук да благодаря безкрайно на всички за подкрепата и вдъхването на надежда, както и на хората, които участваха в издирването на баща ми. Той e там където винаги е искал да бъде – в планината”, написа дъщерята на Боян Петров.
 
Преди това днес, отново в социалната мрежа жената до Боян Петров призова да се сложи край на издирването на алпиниста. В пост във Facebook Радослава Ненова обяснява, че от лагер 3 нагоре Боян няма да бъде намерен жив. 
 
Радослава пише, че колкото и да й се иска да не губи надежда, животът и оцеляването на участниците в спасителната операция са важни и те не трябва да бъдат застрашени.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини