Веригата JYSK отваря нови 14 магазина у нас и наема над 700 служители

Датската верига за продажба на мебели и стоки за дома JYSK обяви, че планира да отвори 14 нови магазина в България, където ще бъдат отворени 450 работни места. По този начин компанията почти ще удвои обектите си в страната, които в момента са 18 в 13 града и с повече от 200 служители.
 
Още 300 нови работни места ще отвори веригата и в своята логистична база в Божурище. Тя трябва да бъде напълно готова до края на следващата година, като от нея ще се правят доставки за 270 магазина в 7 държави в Югоизточна Европа.
 
Преди година компанията разкри плановете си за дистрибоционния си център у нас. Тогава стана ясно, че инвестицията в него ще бъде 100 милиона евро. Според първоначалните планове той трябваше да е напълно готов през есента на тази година. Това ще е четвъртата подобна база на JYSK в света.Веригата посочва, че печалбата й в България през финансовата 2016 - 2017 година е нараснала с 435% до 1,27 милиона лева, а оборотът - с 83,6% до 27,43 милиона лева. През настоящата се очаква оборотът да нарасне с повече от 50 на сто.
 
"На международната карта на JYSK България определено ще бъде на фокус в следващите няколко години. Планираме доста сериозна ескпанзия и се надяваме, че ще успеем да увеличим почти двойно обектите си в страната до края на 2019 г.", коментира Ираида Паюк, която е маркетинг мениджър на веригата за Румъния и България.
 
Групата на JYSK има над 2500 магазина и 22 000 служители в 49 държави. В Германия и Австрия магазините се наричат Dänisches Bettenlager, а в останалата част на света - JYSK. Веригата е собственост на датския търговец Ларс Ларсен, който притежава известен брой компании с общ годишен оборот от 3,35 милиарда евро и печалба преди облагане в размер на 444 милиона евро.

Източник: money.bgКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Последни новини