Лотарийните билети -в специални обекти предлага поправка в Закона за хазарта

Продажбата на лотарийни билетчета у нас е скочила два пъти през последната година. Можеш да си ги купиш на всяка крачка- от лавкитеq през бензиностанциите и пощите, до махленския хранителен магазин. Скоро обаче билетите, които се търкат на колянце няма да могат да се продават по път и над път, а ще „влязат“ в специализирани обекти. Това ще стане възможно, ако се приемат промениje в Закона за хазарта, внесени от Обединените патриоти по инициатива на вицепремиера Валери Симеонов. Предложението му е за забраната на рекламата на хазарт и местата за продаване на лотарийни билетчета. То вече срещна подкрепата на двете най-големи политически сили в парламента - ГЕРБ и БСП. Председателите на парламентарните им групи Цветан Цветанов и Корнелия Нинова гарантираха рамо в четвъртък след срещата си със Симеонов.

Според Цветанов, исканите промени е нужно да се случат, тъй като действително има заразяване на подрастващите и на хората с по-нисък социален статус, които просто се поддават на манипулациите в медиите във връзка с хазартните игри.

Корнелия Нинова не само обяви подкрепа за промените в Закона, но стигна и по-далеч, като излезе с предложение за промяна изцяло на хазартната политика у нас, а не да се действа само на парче. Тя отсече, че няма логика докато за детски храни, хляб и книги да се плащат едни данъци, хазартът да бъде с облекчения.

„Ако като държава поставим хазарта пред това да си отглеждаме децата и да се се грижим за възрастните хора, както и цените на лекарства, това е странен избор", отбеляза лидерът на БСП.

Сред предложенията на вицепремиера е и забраната резултатите за печалба от хазартни игри, както и сумите, добити от тях да се обявяват публично. В момента този тип реклама залива телевизионния ефир.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини